Velkjent veteran tok ledervervet.

Fotos: Jorun Sætre

Signy Andersen har vært sanitetskvinne i over 20 år og er som veteran å regne. I februar tok hun over ledervervet i Nøtterø Sanitetsforening.

Hun begynte med frivillig arbeid i Torød Sanitetsforening, som det het den gang. Etter hvert ble de lokale foreningene slått sammen til en, Nøtterø Sanitetsforening.
Nøtterø Sanitetsforening flyttet for et par år siden fra sine lokaler i Breidablikk Sjømannshjem, da de fikk kjøpe Grindløkken skole av kommunen for 1 kr.

Det er i bygget som den gamle skoletannklinikken holdt til, som nå benyttes av foreningen. Dette huset har fått navnet Sanitetshuset Grindløkken.

– Det å gjøre noe for andre mennesker gir meg mye. Vi har blant annet mange av kommunens innvandrerkvinner med i våre aktiviteter, sier Signy.

Hun trives godt som sanitetskvinne og har utrolig mye kunnskap, er sosial og inkluderende og har lett for å bli kjent med folk.

Hun er også engasjert i MS-forbundet og har vært det siden 1995 da hun selv fikk diagnosen. Signy forteller at de fleste av aktivitetene i foreningen, foreløpig er lagt på is – etter gjeldende råd fra fhi og kommunen. Men våre medlemmer stiller frivillig opp ved vaksineringen i Wilhelmsenhallen på onsdagene.

Signy og foreningen er klare til å starte opp igjen så snart smitten i kommunen blir mindre og vi kan være sosiale igjen. Hun ønsker da både nye og gamle medlemmer velkommen til Sanitetshuset Grindløkken.